Het StadsBalkon bevindt zich op de bovenste verdieping van de LocHal. Vanaf daar zie je hoe de treinen het station in- en uitrijden en kijk je uit over centrum het centrum van Tilburg. Van de Interpolistoren en de Heikense kerk tot aan ‘de vogelkooikes’, de Kempentoren in het Spoorpark en Westpoint in de verte. En er is ook van alles te doen!

Bezoek een evenement in het StadsBalkon

Het Stadsbalkon is eigendom van de gemeente en heeft op termijn een horecabestemming. Totdat het Stadsbalkon deze bestemming vervult, is de Bibliotheek LocHal gevraagd het beheer te voeren ten behoeve van langlopende activiteiten met een maatschappelijk karakter die passen bij inhoudelijke programmalijnen van de bieb en die geschikt zijn voor een groter publiek.

Eerder waren bijvoorbeeld het Tilburgse rariteitenkabinet ‘De Jaozeetie’ en de tentoonstelling ‘Stillleven’ rondom 75 jaar bevrijding al te vinden op het Stadsbalkon. Later kregen ook o.a. afstudeerexpo’s van Fontys Academy of Art, Communication and Design, de installatie ‘De Zeven Zonden van Brabant’ van BrabantKennis en de tentoonstelling ‘Leev’ Hoezee’ ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van voetbalclub Willem II een plek op het Stadsbalkon.

Blik terug op de exposities van het StadsBalkon

Hoezee Willem II

In de afgelopen jaren waren er een aantal exposities te zien op het Stadsbalkon. Een impressie van de onderwerpen en invulling:

Blik terug op het Stadsbalkon

Idee voor het StadsBalkon? Deel het met ons!

Heb jij een suggestie die je op het Stadsbalkon wilt uitvoeren? Graag onderzoekt de Bibliotheek LocHal hoe jouw idee in die ruimte kan plaatsvinden. Maar ook hoe de activiteit en de programmering elkaar kunnen versterken. Hoe bij een activiteit inhoudelijk opgetrokken kan worden als samenwerkingspartner vanuit onze labs en makerijen. En hoe er een koppeling te maken is met de rijke bibliotheekcollectie.  

Neem contact op met de (ad interim) programmamaker door een mailtje te sturen naar markdekker@bibliotheekmb.nl en ontvang informatie over de mogelijkheden. Voor activiteiten op het StadsBalkon zijn bijvoorbeeld kosten en voorwaarden van toepassing. Zo is bijvoorbeeld de minimale looptijd voor een activiteit een maand.

stadsbalkon zonsondergang
Mark Dekker

Mark Dekker

Programmamaker KennisMakerij & Stadsbalkon
markdekker@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

Na een jarenlange traditie van het organiseren van exposities door Kunstloc Brabant en voorgangers NBKS en bkkc stopt de expositieruimte in de huidige vorm. In het licht van de bezuinigingen waar wij

KennisMakerij

KennisMakerij

De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal: het is het grote podium gemaakt van samengeperste boeken.

Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is een afgesloten zaal op de eerste verdieping van de LocHa. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, shake ups, presentaties, en workshops.