Het StadsBalkon bevindt zich op de bovenste verdieping van de LocHal. Vanaf daar zie je hoe de treinen het station in- en uitrijden en kijk je uit over centrum het centrum van Tilburg. Van de Interpolistoren en de Heikense kerk tot aan ‘de vogelkooikes’, de Kempentoren in het Spoorpark en Westpoint in de verte. En er is ook van alles te doen!

Bezoek een evenement in het StadsBalkon

Het Stadsbalkon is eigendom van de gemeente en de Bibliotheek LocHal ia gevraagd het beheer te voeren om langlopende activiteiten met een maatschappelijk karakter die geschikt zijn voor een groter publiek een plek te geven.

Eerder waren bijvoorbeeld het Tilburgse rariteitenkabinet ‘De Jaozeetie’ en de tentoonstelling ‘Stillleven’ rondom 75 jaar bevrijding al te vinden op het Stadsbalkon. Later kregen ook o.a. Stadskas013 rondom het thema stadsnatuur, de installatie ‘De Zeven Zonden van Brabant’ van BrabantKennis en de tentoonstelling ‘Leev’ Hoezee’ ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van voetbalclub Willem II een plek op het Stadsbalkon.

Eerdere exposities op het StadsBalkon

Hoezee Willem II

In de afgelopen jaren waren er een aantal exposities te zien op het Stadsbalkon. Een impressie van de onderwerpen en invulling:

Blik terug op het Stadsbalkon

Idee voor het StadsBalkon? Deel het met ons!

Heb jij een suggestie die je op het Stadsbalkon wilt uitvoeren? Graag onderzoekt de Bibliotheek LocHal hoe jouw idee in die ruimte kan plaatsvinden. Maar ook hoe de activiteit en de programmering elkaar kunnen versterken. Hoe bij een activiteit inhoudelijk opgetrokken kan worden als samenwerkingspartner vanuit onze labs en makerijen. En hoe er een koppeling te maken is met de rijke bibliotheekcollectie.  

Neem contact op via onderstaande knop en ontvang informatie over de mogelijkheden. Voor activiteiten op het StadsBalkon zijn bijvoorbeeld kosten en voorwaarden van toepassing. Zo is bijvoorbeeld de minimale looptijd voor een activiteit een maand.

aanvraagformulier activiteiten

stadsbalkon zonsondergang
Mark Dekker

Mark Dekker

Programmamaker KennisMakerij & Stadsbalkon
stadsbalkon@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

Na een jarenlange traditie van het organiseren van exposities door Kunstloc Brabant en voorgangers NBKS en bkkc stopt de expositieruimte in de huidige vorm. In het licht van de bezuinigingen waar wij

KennisMakerij

KennisMakerij

De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal: het is het grote podium gemaakt van samengeperste boeken.

Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is een afgesloten zaal op de eerste verdieping van de LocHa. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, shake ups, presentaties, en workshops.