Het StadsBalkon bevindt zich op de bovenste verdieping van de LocHal. Vanaf daar zie je hoe de treinen het station in- en uitrijden en kijk je uit over centrum het centrum van Tilburg. Van de Interpolistoren en de Heikense kerk tot aan ‘de vogelkooikes’, de Kempentoren in het Spoorpark en Westpoint in de verte.

Bezoek een evenement in het StadsBalkon

07 dec

De Zeven Zonden van Brabant - expositie

StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)
09:00
17:00

Ontdek de zeven zonden van Brabant

De zeven hoofdzonden zijn één grote spiegel. Zowel voor ieder van ons individueel, als voor ons als maatschappij. In deze verkenning, bekijkt BrabantKennis de Zeven Zonden van Brabant. Niet om in vroeger vast te blijven zitten, maar om ervan te leren. 

Lees meer over de expo

Blik terug op de exposities van het StadsBalkon

Hoezee Willem II

In de afgelopen jaren waren er een aantal exposities te zien op het Stadsbalkon. Een impressie van de onderwerpen en invulling:

Blik terug op het Stadsbalkon

Het Stadsbalkon is eigendom van de gemeente en heeft op termijn een horecabestemming. Totdat het Stadsbalkon deze bestemming vervult, is de Bibliotheek LocHal gevraagd het beheer te voeren ten behoeve van langlopende activiteiten met een maatschappelijk karakter die passen bij inhoudelijke programmalijnen van de bieb en die geschikt zijn voor een groter publiek.

Eerder waren bijvoorbeeld het Tilburgse rariteitenkabinet ‘De Jaozeetie’ en de tentoonstelling ‘Stillleven’ rondom 75 jaar bevrijding al te vinden op het Stadsbalkon. In het najaar van 2021 was er de afstudeerexpo BINNENSKAMERS van Fontys Academy of Art, Communication and Design en heeft de tentoonstelling ‘Leev’ Hoezee’ ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van voetbalclub Willem II een plek gekregen op het Stadsbalkon.

stadsbalkon

Heb je ook een idee?

Laat het ons weten. Graag onderzoekt de Bibliotheek LocHal hoe jouw idee en de programmering elkaar kunnen versterken. Hoe bij een activiteit inhoudelijk opgetrokken kan worden als samenwerkingspartner vanuit onze labs en makerijen. En hoe er een koppeling te maken is met de rijke bibliotheekcollectie.  

Neem contact op met de (ad interim) programmamaker en ontvang informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van het Stadsbalkon.

Mark Dekker

Mark Dekker

Programmamaker KennisMakerij & Stadsbalkon
markdekker@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. We laten zien wat de kracht van verbeelding is.

KennisMakerij

KennisMakerij

De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal: het is het grote podium gemaakt van samengeperste boeken.

Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is een afgesloten zaal op de eerste verdieping van de LocHa. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, shake ups, presentaties, en workshops.