Terugblik Stadsbalkon

In de afgelopen jaren waren er een aantal exposities te zien op het Stadsbalkon. Een impressie van de onderwerpen en invulling:

De Jaozeetie

Wèzeetie? Jaozeetie! Tijdens de allereerste maanden van de LocHal was de het rariteitenkabinet ‘Jaozeetie’ van Tilburgers Bas Horsten en Noortje van Venrooij de eerste expositie op het Stadsbalkon. Met ruim 40 spraakmakende, grappige en sterke verhalen rondom voorwerpen uit Tilburg in de kernmerkende roze-gele box. Maar… wat was nou feit en wat was fictie?

In samenwerking organiseerden de makers in de Bibliotheek LocHal een heuse Jaozeetie bingo-avond.

joazeetie

Stillleven

Stillleven

Om 75 jaar bevrijding te herdenken en te vieren streek Brabant Remembers met ‘Stillleven’ neer op het Stadsbalkon. Op 75 pilaren stonden maquettes die bijzondere, inspirerende en persoonlijke fragmenten uit Brabantse oorlogsverhalen uitbeeldden. De sleutelscènes uit deze verhalen waren vastgelegd in 75 miniatuurvormen door Studio Rocco Verdult.

Leev' hoezee, 125 jaar Willem II

Ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van voetbalclub Willem II was de expositie ‘Leev’ Hoezee’ ruim 3 maanden te zien op het Stadsbalkon. Het was een vertelling door bijzondere verhalen, iconische voorwerpen, memorabele spelers en alle hoogte- en dieptepunten van de club.

In samenwerking werden in de Bibliotheek o.a. georganiseerd: het symposium Football Memories, een e-sports toernooi en programmering rondom het Tilburgs voetbalverleden.

Hoezee Willem II

BINNENSKAMERS

BINNENSKAMERS

De studenten van de Fontys Academy of Art, Communication and Design studeerden in 2021 af in zowel een tijd als omgeving waarin de grens tussen virtueel en fysiek vervaagt. Geïnspireerd door het gegeven dat ze niet op school konden samenkomen, openden de afstudeerders de deuren van hun studentenkamers met de uitnodiging om ‘BINNENSKAMERS’ te treden.

De Zeven Zonden

De zeven hoofdzonden zijn één grote spiegel. Zowel voor ieder van ons individueel, als voor ons als maatschappij. In deze verkenning, bekijkt BrabantKennis de Zeven Zonden van Brabant. Niet om in vroeger vast te blijven zitten, maar om ervan te leren. Geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch ontwierp illustrator Maus Bullhorst zeven illustraties waarin Brabantse verhalen van de zeven zonden worden verteld.

“Wie zijn falen van gisteren vergeet, is gedoemd die morgen te herhalen “ was een quote uit de expo. Het was ook aanleiding om de directeur van BrabantKennis te laten spreken op de Fuckup Nights Tilburg in de LocHal.

zeven zonden