rondleidingen

Rondleidingen

Ontdek de LocHal tijdens een rondleiding

Maak kennis met de veelzijdige LocHal. Binnenkort kunnen wij rondleidingen verzorgen, waarin we je wegwijs maken en vertellen over het verleden, heden en de toekomst van het monumentale gebouw. Boek een rondleiding en ga op ontdekkingstocht door het gebouw.

Boek een rondleiding in de LocHal

Ontdek verleden, heden en toekomst

Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers, die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven tijdens de privé rondleidingen door onze gidsen. Ontdek ook wat deze 11.000 vierkante meters vandaag de dag voor jou in petto hebben.

Onze rondleiders maken je wegwijs in het gebouw, zodat je na afloop moeiteloos je weg vindt naar de expositieruimte, de zes themalabs, horecapunten en werk- en studieplekken. Overal doe je nieuwe energie en inspiratie op. 

Voor meer informatie en het boeken van een rondleiding kun je mailen naar: rondleidingen@bibliotheekmb.nl. Rondleidingen dienen minimaal 14 werkdagen van tevoren aangevraagd te worden i.v.m. beschikbaarheid van de gidsen. Er worden geen rondleidingen gegeven op zondag.

 

Book a guided tour in English

Discover past, present and future

Come and see the famous LocHal where you can work and study in a relaxed and creative atmosphere. We, the Central Brabant Library, KunstLoc and Seats2Meet, will take you, the international community, to the past, present and future of our monumental LocHal with a private guided tour in English.

Delia, who is of Italian origin, grew up and studied in Scotland.  As a native English speaker and long-standing International in Brabant, she looks forward to introduce you to the LocHal.

If you are you interested in a guided tour in English please contact rondleidingen@bibliotheekmb.nl.  Reserve at least 14 work days in advance. There are no guided tours on Sunday.

Privé-rondleiding door de LocHal

Wil je graag met een eigen groepje een rondleiding (max 12 personen)? Dan bieden wij ook een privérondleiding aan door de LocHal. De gids neemt de groep mee gedurende een uur en een kwartier en vertelt over het verleden en het heden van de LocHal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur worden ook belicht. Deze vormen namelijk samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd.

De kosten voor de algemene rondleidingen zijn €65,- (voor een groep van maximaal 12 personen). 

Voor meer informatie en het boeken van een rondleiding kun je mailen naar: rondleidingen@bibliotheekmb.nl. Rondleidingen dienen minimaal 14 werkdagen van tevoren aangevraagd te worden i.v.m. beschikbaarheid van de gidsen. Er worden geen rondleidingen gegeven op zondag.

 

Route-app 'Brabant Vertelt'

Brabant Vertelt is een route-app die doormiddel van gedichten, beelden, geluiden en tekst de verhalen vertelt die Brabant rijk is. Via deze app kun je ook de Tilburgse Spoorzone ontdekken! 

Tijdens het lopen van de route ‘Ontdek de Spoorzone’ maak je kennis met de geschiedenis van de gebouwen, de functie die deze gebouwen nu hebben en de met verschillende kunstwerken in de Spoorzone.

Download de app

Renovatie van de LocHal

Modern monument

In de meer dan achttien meter hoge LocHal uit 1932 werden vroeger locomotieven gerepareerd. In 2017 startte de renovatie, een grootse uitdaging voor de betrokken architecten en aannemers. Zij bouwden de glas- en staalconstructie opnieuw op en behielden enorm veel monumentale elementen.

Lees meer over de historie van de LocHal