Laat je rondleiden in een van de nieuwe Tilburgse hotspots op persoonlijk, educatief en professioneel vlak.

Rondleidingen

Ontdek de LocHal tijdens een rondleiding

Maak kennis met de veelzijdige LocHal. Dagelijks verzorgen we rondleidingen, waarin we je wegwijs maken en vertellen over het verleden, heden en de toekomst van het monumentale gebouw. Tijdens de Grote Opening (25 – 27 januari) zijn er extra rondleidingen. Meld je snel aan als je mee wil op ontdekkingstocht door het gebouw en onze collectie.

Dagelijkse rondleidingen in de LocHal

Ontdek verleden, heden en toekomst

Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers brengen de historie tot leven tijdens de rondleiding. Ontdek ook wat deze 11.000 vierkante meters vandaag de dag voor jou in petto hebben. Onze rondleiders maken je wegwijs in het gebouw, zodat je na afloop moeiteloos je weg vindt naar collecties, de expositieruimte, de zes themalabs, horecapunten en werk- en studieplekken. Overal doe je nieuwe energie en inspiratie op.

Schrijf je in voor een gratis rondleiding

 

Bijzondere activiteit voor familiefeest of werkuitje

Interesse om de LocHal te ontdekken met de hele familie, afdeling of sportvereniging? De Stadsgidserij biedt groepsrondleidingen door de Spoorzone aan. Daarbij ontdek je naast de LocHal ook andere parels in dit upcoming gebied.

Maak een groepsuitje van de kennismaking met de LocHal.

Vraag een groepsrondleiding aan

Route-app 'Brabant Vertelt'

Brabant Vertelt is een route-app die doormiddel van gedichten, beelden, geluiden en tekst de verhalen vertelt die Brabant rijk is. Via deze app kun je ook de Tilburgse Spoorzone ontdekken! 

Tijdens het lopen van de route ‘Ontdek de Spoorzone’ maak je kennis met de geschiedenis van de gebouwen, de functie die deze gebouwen nu hebben en de met verschillende kunstwerken in de Spoorzone.

Download de app

Renovatie van de LocHal

Modern monument

In de meer dan achttien meter hoge LocHal uit 1932 werden vroeger locomotieven gerepareerd. In 2017 startte de renovatie, een grootse uitdaging voor de betrokken architecten en aannemers. Zij bouwden de glas- en staalconstructie opnieuw op en behielden enorm veel monumentale elementen.

Lees meer over de historie van de LocHal

Tilburgs Tintje

De LocHal bestaat uit 545.000 kilo staal, 3.790,46 m2 glas en 4.262 m2 stof. Jazeker, enorme wanddoeken van vijftien meter hoog - gemaakt door het TextielMuseum - verwijzen naar het Tilburgse industriële verleden. De textielen zorgen voor een bijzondere afkadering van de grootste ruimtes. De talrijke trappen in het gebouw hebben vooral een sociale functie: ze nodigen uit tot dialoog, debat of zelfs discussie. Kom maar snel kijken.

Lees meer over de textielen in de LocHal

Openingstijden