Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is de kleurrijke ruimte op de eerste verdieping van de LocHal, met een capaciteit van maximaal 60 bezoekers. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, denktanks, presentaties, workshops, brainstorms, dialoogsessies, debat en andere activiteiten die het best tot hun recht komen in een afgesloten ruimte.

In de StemmingMakerij en de naastgelegen KennisMakerij wordt voortgebouwd op de oorspronkelijke proeftuinfunctie en krijgen actuele, culturele en maatschappelijke thema’s een podium.

Bezoek een evenement in de StemmingMakerij

05 sep

BabyBieb

StemmingMakerij
09:30
10:30
07 nov

BabyBieb

StemmingMakerij
09:30
10:30

De KennisMakerijRevue

In onze reeks online talks zie je afleveringen terug die aanhaken bij diverse maatschappelijke onderwerpen, actuele gebeurtenissen en thema’s die door de jaren heen programmalijnen zijn geworden. Ook ontstonden er podcasts, collectiespecials en een heuse pop up expo.

Check de KennisMakerijRevue

Ontdek meer programmalijnen

kennismakerijrevue

Welkom in de proeftuin

Het concept KennisMakerij streek in 2014 neer in de Tilburgse Spoorzone. Het werd een proeftuinbibliotheek: een innovatieve plek waar de Bibliotheek Midden-Brabant zocht naar nieuwe manieren om mensen met elkaar te verbinden en om vorm te geven aan de podiumfunctie van de Bibliotheek. Door te experimenteren met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan alleen het boek.

Alles wat we leerden tijdens deze ontdekkingsreis, hebben we meegenomen naar de LocHal en onze andere bibliotheekvestigingen. In de StemmingMakerij en KennisMakerij ‘proeftuinieren’ we ook in de LocHal vrolijk door. Deze ruimtes worden ook gebruikt voor grote programma’s van de 6 themalabs in de LocHal.

Begint eer ge bezint

Ontdek meer over de KennisMakerij

Proeftuin, testlab, broedplaats, broeinest. De Kennismakerij in de Spoorzone is al met van alles vergeleken. Programmamaker Eef van Eerdewijk en illustrator Jeroen de Leijer maakten een boek en een video over de beginperiode (2014 - 2018) van de KennisMakerij.

Deel jouw ideeën

In de StemmingMakerij vinden activiteiten plaats die worden georganiseerd door de Bibliotheek, in samenwerking met externe partners. Organiseer je een openbare activiteit die past bij de StemmingMakerij? Deel je idee met ons en samen verkennen we de mogelijkheden!

Dien hier jouw idee in

StemmingMakerij-YAevent
Eef van Eerdewijk_contactpersoon StemmingMakerij

Eef van Eerdewijk

programmamaker StemmingMakerij & KennisMakerij
stemmingmakerij@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

Na een jarenlange traditie van het organiseren van exposities door Kunstloc Brabant en voorgangers NBKS en bkkc stopt de expositieruimte in de huidige vorm. In het licht van de bezuinigingen waar wij

KennisMakerij

KennisMakerij

De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal: het is het grote podium gemaakt van samengeperste boeken.

Stadsbalkon

StadsBalkon

Het Stadsbalkon bevindt zich op de bovenste verdieping van de LocHal. Vanaf daar zie je hoe de treinen het station in- en uitrijden en kijk je uit over centrum het centrum van Tilburg.