De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal, met de podia gemaakt van samengeperste boeken. Er is tijdens een meetup, stadscollege of presentatie plaats voor ruim 100 bezoekers op de ‘trappentribune’, die de eerste en tweede verdieping met elkaar verbindt. Het open karakter van de ruimte nodigt uit tot discussie en debat, en je kunt gemakkelijk bij een programma aanschuiven.

In de KennisMakerij en de naastgelegen StemmingMakerij wordt voortgebouwd op de oorspronkelijke proeftuinfunctie en krijgen actuele, culturele en maatschappelijke thema’s een podium.

Ontdek de programmalijnen

Bezoek een evenement in de KennisMakerij

27 Mei

Tegenlicht Meet Up

KennisMakerij
19:30
21:30
04 jun

Openbaar college

KennisMakerij
19:30
21:00

KennisMakerijRevue

In onze reeks online talks zie je afleveringen terug die aanhaken bij diverse maatschappelijke onderwerpen, actuele gebeurtenissen en thema’s die door de jaren heen programmalijnen zijn geworden. Ook ontstonden er podcasts, collectiespecials en een heuse pop up expo.

Check de KennisMakerijRevue

kennismakerijrevue

Welkom in de Proeftuin

Het concept KennisMakerij streek in 2014 neer in de Tilburgse Spoorzone. Het werd een proeftuinbibliotheek: een innovatieve plek waar de Bibliotheek Midden-Brabant zocht naar nieuwe manieren om mensen met elkaar te verbinden en om vorm te geven aan de podiumfunctie van de Bibliotheek. Door te experimenteren met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan alleen het boek.

Alles wat we leerden tijdens deze ontdekkingsreis, hebben we meegenomen naar de LocHal en onze andere bibliotheekvestigingen. In de KennisMakerij en StemmingMakerij ‘proeftuinieren’ we ook in de LocHal vrolijk door. En deze ruimtes worden gebruikt door de 6 themalabs in de LocHal voor grote programma’s.

Begint eer ge bezint

Leer meer over de KennisMakerij

Proeftuin, testlab, broedplaats, broeinest. De Kennismakerij in de Spoorzone is al met van alles vergeleken. Programmamaker Eef van Eerdewijk en illustrator Jeroen de Leijer maakten een boek en een video over de beginperiode (2014 - 2018) van de KennisMakerij.

Deel jouw ideeën

In de KennisMakerij vinden activiteiten plaats die worden georganiseerd door de Bibliotheek, in samenwerking met externe partners. Organiseer je een openbare bijeenkomst die past bij de KennisMakerij? Deel je idee met ons en samen verkennen we de mogelijkheden!

Dien hier jouw idee in

KennisMakerij_LocHal
Programmamakers de KennisMakerij

Eef van Eerdewijk & Mark Dekker

programmamakers de KennisMakerij
kennismakerij@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

Na een jarenlange traditie van het organiseren van exposities door Kunstloc Brabant en voorgangers NBKS en bkkc stopt de expositieruimte in de huidige vorm. In het licht van de bezuinigingen waar wij

Stadsbalkon

StadsBalkon

Het Stadsbalkon bevindt zich op de bovenste verdieping van de LocHal. Vanaf daar zie je hoe de treinen het station in- en uitrijden en kijk je uit over centrum het centrum van Tilburg.

Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is een afgesloten zaal op de eerste verdieping van de LocHa. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, shake ups, presentaties, en workshops.