De KennisMakerij vind je op de eerste verdieping van de LocHal: het is het grote podium gemaakt van samengeperste boeken. Tijdens een meetup, college of voorstelling neem je er plaats op de ‘trappentribune’, die de eerste en tweede verdieping met elkaar verbindt. Het open karakter van de ruimte nodigt uit tot discussie en debat.

Bezoek een evenement in de KennisMakerij

17 jun

Tegenlicht MeetUp: Mijn Bullshitbaan

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
19:30
21:30
18 jun

Jongeren in gesprek met duurzame pioniers en politici

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
17:00
19:00
25 jun

Law&Technology: Waar laten we onze ouders?

FutureLab (Bibliotheek LocHal) KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
19:15
22:00
27 jun

Openbaar college: Opvoeden in de digitale wereld

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
19:30
21:00
01 jul

Op weg naar Roze Maandag: Pop-Up Museum

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
08:00
22:00
03 jul

Op weg naar Roze Maandag: Zomer Meet-Up

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
19:30
21:30
15 sep

Boekpresentatie Elle van Lieshout en Erik van Os

KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
11:00
12:00

Vijf jaar proeftuin

Het concept KennisMakerij streek in 2014 neer in Gebouw 79 van de Spoorzone. Het werd een proeftuinbibliotheek: een experimentele plek waar de Bibliotheek Midden-Brabant zocht naar nieuwe manieren om mensen met elkaar te verbinden en om vorm te geven aan de podiumfunctie van de Bibliotheek. Door het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan alleen het boek. Niet alleen met behulp van de boekencollectie, maar vooral ook door het delen van kennis en verhalen. Alles wat we leerden tijdens deze ontdekkingsreis, hebben we meegenomen naar de LocHal en onze andere bibliotheekvestigingen.

Begint eer ge bezint

Proeftuin, testlab, broedplaats, broeinest. De Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone is al met van alles vergeleken.

Programmamaker Eef van Eerdewijk en illustrator Jeroen de Leijer maakten een boek en een video over de beginperiode (2014 - 2018) van de KennisMakerij.

De KennisMakerij denkt met je mee

In de KennisMakerij vinden activiteiten plaats die worden georganiseerd door de Bibliotheek, vaak in samenwerking met externe partners. De ruimte kan ook gebruikt worden door andere partijen, zolang de activiteit geen puur commerciële insteek heeft (kijk daarvoor even bij verhuur evenementruimtes).

Het podium en de trappentribune van de KennisMakerij lenen zich voor voorstellingen, stadscolleges en andere activiteiten die goed tot hun recht komen in een open(bare) ruimte. Onze ‘trappentribune’ biedt plaats aan maximaal 100 personen.

Deel je idee voor een activiteit in de LocHal

Deel jouw ideeën

Organiseer je een themabijeenkomst waarvoor de KennisMakerij een mooie locatie zou zijn? Deel je idee met ons en samen verkennen we de mogelijkheden!

Programmamakers de KennisMakerij

Eef van Eerdewijk & Mark Dekker

programmamakers de KennisMakerij

Meer ruimtes

Expositieruimte

Expositieruimte

In de expositieruimte van de LocHal brengen we de betekenis van kunst voor trends en de samenleving voor het voetlicht: hoe kunst onze kijk op het dagelijks leven verandert en welke rol kunst speelt
Stemmingmakerij

StemmingMakerij

De StemmingMakerij is een afgesloten zaal op de eerste verdieping van de LocHal, die ruimte biedt aan maximaal 60 bezoekers. De zaal is uitermate geschikt voor meet ups, shake ups, presentaties,