Voor je, achter je en zelfs boven je hoofd: in het WoordLab word je helemaal omringd door boeken. In deze bijzondere ruimte bovenin de LocHal vind je niet alleen een uitgebreide taal- en letterkundecollectie. Het WoordLab is ook een broed- en ontmoetingsplaats voor taalliefhebbers. Van literatuur tot strips en van singer-songwriters tot spoken word: hier kun je terecht voor alle vormen van woordkunst.

Literatuur en creatief schrijven: ontdek wat het WoordLab voor jou in petto heeft

25 jul

De Offline Stille Boekenclub

WoordLab
19:30
21:30
29 aug

De Offline Stille Boekenclub

WoordLab
19:30
21:30
26 sep

De Offline Stille Boekenclub

WoordLab
19:30
21:30
31 okt

De Offline Stille Boekenclub

WoordLab
19:30
21:30

Podcast: John & Paul hebben woorden

John van Uden en Paul Geerts hebben allebei iets met taal, als docent communicatie, maar ook als auteur en presentator. Hun podcast John & Paul hebben woorden drijft dan ook op hun passie voor woorden. Na ruim honderd afleveringen zijn John & Paul vanaf nu ook live te bewonderen. Iedere laatste vrijdag van de maand nemen ze hun podcast op in onze KennisMakerij.

Luister hier de afleveringen

john en paul

360º boeken

In het Boekenprogramma ‘360º boeken’ van Omroep Tilburg & de Bibliotheek Midden-Brabant praat Leonoor van Dam, collectioneur bij de Bibliotheek Midden-Brabant, met je favoriete schrijvers. 

Bekijk alle afleveringen

Creatief schrijven in de schrijfateliers

Meer dan één miljoen Nederlanders houdt zich in hun vrije tijd bezig met creatief schrijven. Ook in Midden-Brabant lijkt schrijven steeds populairder te worden, afgaand op de belangstelling voor onze schrijfworkshops, schrijfcursussen en schrijfgroepen.

In het WoordLab komen schrijfgroepen (wij noemen deze schrijfateliers) wekelijks of tweewekelijks samen om hun werk te bespreken en elkaar feedback te geven. De deelnemers van deze schrijfateliers dagen elkaar uit met steeds weer andere schrijfopdrachten. Sommigen werken aan een roman, anderen aan een biografie, columns of gedichten. Regelmatig schuift er een professional aan of organiseren we schrijfworkshops in het WoordLab.

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij een schrijfatelier? Stuur dan een mailtje naar het WoordLab. 

Kennis ontwikkelen en delen

In de regio Tilburg is veel kennis en ervaring aanwezig op het gebied van lezen en schrijven. Denk aan de expertise bij de verschillende hogescholen, universiteit, professionele auteurs en organisaties zoals Tilt, Stichting Tilburgse Taol en Stichting Cools. Ook de Bibliotheek Midden-Brabant heeft dankzij gespecialiseerde medewerkers en een uitgebreide taal- en letterkunde collectie veel kennis in huis.

Het WoordLab is een werkplaats op het gebied van taal- en letterkunde, waar we met onze samenwerkingspartners kennis ontwikkelen en delen. Zo zijn er regelmatig lezingen en cursussen en delen en ontwikkelen we kennis met studenten.

WoordLab_LocHal

Ideeën voor een lezing of workshop in het WoordLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het WoordLab. Wil je je favoriete spoken word-artiest tippen, zoek je een samenwerkingspartner voor een mooi project of heb je een idee voor een lezing? Laat het ons weten!

Aanvraagformulier activiteiten

esther van lieshout

Esther van Lieshout

Programmamaker WoordLab
woordlab@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

LocHal DigiLab Cyber

DigiLab

Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen

Futurelab Kids

FutureLab

In het FutureLab verkennen we samen met Tilburgers de toekomst. De Tilburger is zelf onderdeel van die toekomst en kan daar zelf ook invloed op uit oefenen. We brengen Tilburgers met elkaar in contact

Gamelab

GameLab

Loop het GameLab binnen en laat je uitdagen door vette console games, kunstzinnige indie games en retro spellen. Speel met vrienden de mooiste tabeltop spellen of duik in de wereld van Dungeons &