Voor je, achter je en zelfs boven je hoofd: in het WoordLab word je helemaal omringd door boeken. In deze bijzondere ruimte bovenin de LocHal vind je niet alleen een uitgebreide taal- en letterkundecollectie. Het WoordLab is ook een broed- en ontmoetingsplaats voor taalliefhebbers. Van literatuur tot cine poetry en van singer-songwriters tot spoken word: hier kun je terecht voor alle vormen van woordkunst.

Literatuur en creatief schrijven: ontdek wat het WoordLab voor jou in petto heeft

Maand van de Graphic Novel

Ontdek de kunst van het beeldverhaal

Graphic Novels worden steeds populairder. Wat is een Graphic Novel eigenlijk? De een noemt het een gewone strip, de ander een literaire strip. De beroemde striptekenaar Art Spiegelman zei: ‘’Een Graphic Novel is een strip waar je een boekenlegger voor nodig hebt.’’ Wat vaststaat is dat deze 9e kunst meer aandacht verdient. Daarom staat in het WoordLab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal.

Bekijk het programma

graphic novel

360º boeken

In het Boekenprogramma ‘360º boeken’ van Omroep Tilburg & de Bibliotheek Midden-Brabant praat Leonoor van Dam, collectioneur bij de Bibliotheek Midden-Brabant, met je favoriete schrijvers. 

Bekijk alle afleveringen

Creatief schrijven in de schrijfateliers

Meer dan één miljoen Nederlanders houdt zich in hun vrije tijd bezig met creatief schrijven. Ook in Midden-Brabant lijkt schrijven steeds populairder te worden, afgaand op de belangstelling voor onze schrijfworkshops, schrijfcursussen en schrijfgroepen.

In het WoordLab komen schrijfgroepen (wij noemen deze schrijfateliers) wekelijks of tweewekelijks samen om hun werk te bespreken en elkaar feedback te geven. De deelnemers van deze schrijfateliers dagen elkaar uit met steeds weer andere schrijfopdrachten. Sommigen werken aan een roman, anderen aan een biografie, columns of gedichten. Regelmatig schuift er een professional aan of organiseren we schrijfworkshops in het WoordLab.

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij een schrijfatelier? Stuur dan een mailtje naar het WoordLab. De huidige schrijfateliers in de LocHal zitten vol, maar als genoeg mensen zich aanmelden, vormen we een nieuwe groep.

Kennis ontwikkelen en delen

In de regio Tilburg is veel kennis en ervaring aanwezig op het gebied van lezen en schrijven. Denk aan de expertise bij de verschillende hogescholen, universiteit, professionele auteurs en organisaties zoals Tilt, Stichting Tilburgse Taol en Stichting Cools. Ook de Bibliotheek Midden-Brabant heeft dankzij gespecialiseerde medewerkers en een uitgebreide taal- en letterkunde collectie veel kennis in huis.

Het WoordLab is een werkplaats op het gebied van taal- en letterkunde, waar we met onze samenwerkingspartners kennis ontwikkelen en delen. Zo zijn er regelmatig lezingen en cursussen en delen en ontwikkelen we kennis met studenten.

WoordLab_LocHal

Ideeën voor een lezing of workshop in het WoordLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het WoordLab. Wil je je favoriete spoken word-artiest tippen, zoek je een samenwerkingspartner voor een mooi project of heb je een idee voor een lezing? Laat het ons weten!

esther van lieshout

Esther van Lieshout

Programmamaker WoordLab
woordlab@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

LocHal DigiLab Cyber

DigiLab

Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen

Foodlab

FoodLab

Foodies, kookgekken, lokale producenten en innovators: je komt ze tegen in het FoodLab. Op deze ontmoetingsplek in de Bibliotheek worden al je zintuigen aangesproken. Er is altijd iets te proeven

Futurelab Kids

FutureLab

In het FutureLab verkennen we samen met Tilburgers de toekomst. De Tilburger is zelf onderdeel van die toekomst en kan daar zelf ook invloed op uit oefenen. We brengen Tilburgers met elkaar in contact