Gamelab

GameLab

Get your game on

Loop het GameLab binnen en je stapt in de wereld van de nieuwste consoles, krachtige pc’s en VR-installaties. Ontdek er ook een kast vol bordspelen en ruimte voor tabletop games en roleplaying games. In deze open space in de Bibliotheek (begane grond) leren gamers nieuwe skills. Ze inspireren op het gebied van gamedesign en zetten er samen events op. Leer van anderen en ontwikkel je talenten. Wie weet ligt in het GameLab wel de start van een succesvolle carrière als game-developer of e-sporter.

Zoek een GameLab-event dat bij je past

26 okt

Workshop: Gamedesign, maak je eigen game!

GameLab (Bibliotheek LocHal)
13:00
16:00
02 nov

Workshop: Gamedesign, maak je eigen game!

GameLab (Bibliotheek LocHal)
13:00
16:00
03 nov

EHBBo - Eerste Hulp Bij Bordspellen

GameLab (Bibliotheek LocHal)
12:30
16:30
09 nov

Workshop: Gamedesign, maak je eigen game!

GameLab (Bibliotheek LocHal)
13:00
16:00
16 nov

Workshop: Gamedesign, maak je eigen game!

GameLab (Bibliotheek LocHal)
13:00
16:00
23 nov

Workshop: Gamedesign, maak je eigen game!

GameLab (Bibliotheek LocHal)
13:00
16:00

Gamend je talenten ontwikkelen

De game-industrie is een van de snelst groeiende sectoren in de entertainmentindustrie. Denk aan de opkomst van serious gaming, professional e-sports en de terugkomst van gezelschapsspellen. Dit biedt kansen aan jongeren die door te gamen allerlei talenten ontwikkelen: 21st century skills zoals creativiteit, probleemoplossing en computational thinking. Net als het DigiLab is het GameLab een plek in de Bibliotheek waar je dit soort vaardigheden kunt versterken. Waar je leert van andere gamers en van de profs, die er workshops geven over bijvoorbeeld game design of e-sports.

Game bewust

Online pesten, cybercriminaltieit en gameverslaving kunnen op de loer liggen. Het GameLab geeft jongeren daarom handvatten voor verantwoord en succesvol gamegedrag. In workshops geven professionals tips over communicatieve vaardigheden, mediawijsheid en zelfregulering.

Voorlichting aan ouders en professionals

Het GameLab richt zich in samenwerking met Gamen in Balans ook op voorlichting over gaming aan ouders, docenten, beleidsmakers en zorgverleners. Er is veel onbegrip rond gamende jongeren – ze verdoen hun tijd met een ogenschijnlijk nutteloze hobby. Met lezingen, workshops en meetups willen we gamen uit dit negatieve daglicht halen en laten zien dat gaming ook veel kansen biedt op het gebied van studie, carrière en persoonlijke ontwikkeling.

LocHal-gamelab

Ideeën voor een workshop of game event?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het GameLab. Heb je een idee voor een workshop, wil je jouw favoriete e-sporter naar Tilburg halen of zoek je een samenwerkingspartner voor een game event? Laat het ons weten!

Steph Byrne - programmamaker GameLab

Steph Byrne

programmamaker GameLab
gamelab@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

LocHal DigiLab Cyber

DigiLab

Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen,
Foodlab

FoodLab

Foodies, kookgekken, lokale producenten en innovators: je komt ze tegen in het FoodLab. Op deze ontmoetingsplek in de Bibliotheek worden al je zintuigen aangesproken. Er is altijd iets te proeven,
Futurelab Kids

FutureLab

Druk jouw stempel op onze stad. Bepaal in wat voor stad jij over 10 jaar wilt leven en bedenk hoe de stad zich daar het beste op voorbereidt in tijden van snelle stedengroei. Ontwerp het Tilburg van