Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen, virtual reality, robots programmeren en games bouwen. Onze deuren staan open voor iedereen. Voor jong én oud. Voor voorlopers, maar juist ook voor digibeten.

Openingstijden DigiLab:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 13.30 uur - 17.30 uur
  • Woensdag: 13.30 uur - 17.30 uur
  • Donderdag: 13.30 uur - 21.00 uur
  • Vrijdag: 13.30 uur - 17.30 uur
  • Zaterdag: 13.00 uur - 17.00 uur
  • Zondag: gesloten

Zoek een DigiLab-activiteit die bij je past

27 jan

De Minecraft Werkplaats #2: Bouw een pretpark!

DigiLab (Bibliotheek LocHal)
14:00
16:00
29 jan

De Minecraft Werkplaats #3: Hoe ziet jouw droomvakantie eruit?

DigiLab (Bibliotheek LocHal)
15:00
17:00
03 feb

De Minecraft Werkplaats #4: Wat is jouw lievelingsboek?

DigiLab (Bibliotheek LocHal)
14:00
16:00
05 feb

De Minecraft Werkplaats #5: De wereld over 100 jaar

DigiLab (Bibliotheek LocHal)
15:00
17:00

Experimenteer met de nieuwste technologie

In het DigiLab op de begane grond van de Bibliotheek, ervaar je hoe leuk het is om zelf iets te creëren met behulp van nieuwe technologie. Werk bijvoorbeeld met de M-bot robot op wielen. Ontwerp je eigen apparaten met Littlebits. Maak een film in de Green Screen Studio. Of maak kennis met open source soft- en hardware in onze Open Source Space.

Nieuwe technologie, nieuwe vragen

Het DigiLab is een venster naar de toekomst. In onze ‘digitale werkplaats’ kun je experimenteren met hardware en software die nu nog exclusief is, maar in de toekomst veel impact zal hebben in de maatschappij. Dat roept vragen op: wat betekent de 3D-printer voor de werkgelegenheid? Hoe veilig is internetten via een open wifi-verbinding? Hoe publiceer je een filmpje op YouTube volgens privacywetgeving? Tijdens activiteiten in de Bibliotheek en op scholen gaan we in op dit soort vragen: op die manier helpt het DigiLab de mediawijsheid van inwoners, jong en oud, te bevorderen.

Digitaal vaardiger worden

Al die nieuwe technologieën lijken een ver-van-je-bedshow als je weinig verstand hebt van computers. Geen probleem: het DigiLab is er óók voor wie beter met de computer wil leren omgaan. Met cursussen als Klik & Tik en Digisterker helpen we je om digitaal vaardiger te worden. En als je de smaak te pakken krijgt en ook aan de slag wil met nieuwe technologie, maken we de eerste stappen zo klein mogelijk.

LocHal-robotvoetbal-digilab

Ideeën voor een event of workshop in het DigiLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het DigiLab. Heb je een idee voor een hackathon of wil je iets presenteren tijdens een van onze geekborrels? Laat het ons weten!

Jantien Borsboom_programmamaker DigiLab

Jantien Borsboom

programmamaker DigiLab
JantienBorsboom@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Foodlab

FoodLab

Foodies, kookgekken, lokale producenten en innovators: je komt ze tegen in het FoodLab. Op deze ontmoetingsplek in de Bibliotheek worden al je zintuigen aangesproken. Er is altijd iets te proeven

Futurelab Kids

FutureLab

Druk jouw stempel op onze stad. Bepaal in wat voor stad jij over 10 jaar wilt leven en bedenk hoe de stad zich daar het beste op voorbereidt in tijden van snelle stedengroei. Ontwerp het Tilburg van

Gamelab

GameLab

Loop het GameLab binnen en laat je uitdagen door vette console games, kunstzinnige indie games en retro spellen. Speel met vrienden de mooiste tabeltop spellen of duik in de wereld van Dungeons &