Hero afbeelding
kerstkoken uitsnede

Kerstkoken met het FoodLab

Kerst ziet er dit jaar anders uit dan normaal: minder mensen op bezoek en 1,5 meter afstand. Het FoodLab en de StadsTuinderij maken er samen met jou alsnog een bijzondere kerst van met drie heerlijke gerechten die je zelf kan koken. Lana en Lieke van het StadsCafé vertellen je in de video precies wat je moet doen. Theo van de StadsTuinderij Piushaven vertelt je wat meer over de groentes en fruit die zijn gebruikt. Eet smakelijk!

VIDEO: Drie heerlijke kerstrecepten

Lana en Lieke hebben een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voor je bedacht waar je zeker van gaat smullen! De gerechten zijn vrijwel allemaal vegetarisch of makkelijk met een aanpassing vegetarisch te maken. Theo van de StadsTuinderij Piushaven vertelt in deze video meer over twee onbekendes groentes en over de welbekende stoofpeer!

Voorgerecht: Bladerdeeg aardperentaartje met fetakaas

aardperentaartje

Lana en Lieke gingen op bezoek bij de Walhoeve en kochten daar heerlijke fetakaas. Bij de StadsTuinderij kregen ze een portie aardperen mee. Onze twee koks doken de keuken in en bedachten dit heerlijke bladerdeegtaartje als voorgerecht voor jouw kerstdiner. Simpel, maar wel erg lekker. Daar houden wij van!

Bekijk hier het recept

Hoofdgerecht: Spitskool met tijm-ansjovisboter en salade van palmkool

Heb jij al eens gehoord van palmkool? Dit is een smakelijk broertje van de boerenkool en heel geschikt om een lekkere salade van te maken. Lieke en Lana bedachten een kerstige variant waar je zeker van gaat smullen. En dat is nog niet alles, want de showstopper van dit gerecht is de spitskool. Zo heb je een heerlijk, gezond hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt. 

Bekijk hier het recept

hoofdgerecht spitskool en palmkool

Toetje: Panna cotta met stoofpeertjes en speculaascrumble

panna cotta

Wij vinden een kerstdiner geen kerstdiner zonder stoofpeertjes! Lieke gaf er in dit recept een heerlijke twist aan door het te combineren met panna cotta en speculaascrumble. Een toetje waarbij je het liefst je bord aflikt. 

Bekijk hier het recept