Hero afbeelding
aardperentaartje

Voorgerecht: Bladerdeeg aardperentaartje met fetakaas

Lana en Lieke gingen op bezoek bij de Walhoeve en kochten daar heerlijke fetakaas. Bij de StadsTuinderij kregen ze een portie aardperen mee. Onze twee koks doken de keuken in en bedachten dit heerlijke bladerdeegtaartje als voorgerecht voor jouw kerstdiner. Simpel, maar wel erg lekker. Daar houden wij van!

Boodschappenlijstje

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 aardperen
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 50 gram kaas van de Walhoeve (of feta als vervanger)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Paar takjes tijm
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal ondertussen de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat in tien minuten licht ontdooien. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat. Kerf de zijkanten voorzichtig in met een mesje zodat je een kleiner vierkant creërt in het bladerdeegplakje. Let op dat je het deeg niet helemaal door snijd!

Snijd de aardperen op een mandoline in dunne plakjes. Als je geen mandoline hebt snij je de aardpeer met een keukenmes zo fijn als je kunt. Bestrijk de bladerdeegplakjes in het kleine vierkantje met een lepel creme fraiche per plakje en beleg met de plakjes aardpeer. Bestrooi met half feta en half parmezaanse kaas. Gris wat tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over de bladerdeegplakjes. Maal er ten slotte nog wat versgemalen zwarte peper en over en bestrooi met een snuf zout. 

Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en serveer.