Hero afbeelding
kroonluchter013

KroonluchterØ13

Vanaf 18 september hangt KroonluchterØ13 in de LocHal. Wat begonnen is als buurtproject Van PET Naar Pret in de wijk de Besterd groeide uit tot ongekende omvang. Oorspronkelijk was het doel het verzamelen van 10.000 plastic flesjes om zwerfafval tegen te gaan. Vervolgens ontstond het idee om de flesjes te gebruiken voor een enorme kroonluchter op een prominente plek in Tilburg die mensen aan het denken te zet. Uiteindelijk werden door Tilburgers meer dan 250.000 (!) flesjes ingezameld en die plek werd de LocHal.

Fotowedstrijd KroonluchterØ13

Wie maakt de mooiste foto van de Kroonluchter in de LocHal? Vanaf nu kun je je gemaakte foto’s insturen via info@vanpetnaarpret.nl of via instagram/facebook @kroonluchter013 taggen.

Lees meer

kroonluchter-013-avond

Ontwerpwedstrijd KroonluchterØ13

kroonluchter close

In de loop van 2022 gaat het ontwerp van de Kroonluchter aangepast worden. Heb jij een idee voor een tof ontwerp? Stuur deze dan in naar info@vanpetnaarpret.nl

KMR #23 | Een circulair sprookje - met Rolph Adriaansen

Benieuwd hoe de transformatie van van KroonluchterØ13 tot stand kwam? Hoe een plastic flesje op straat terecht kon komen in één van de 169 bollen van de kroonluchter? Kijk dan deze aflevering van de KennisMakerijRevue!

Steun KroonluchterØ13

Draag jij circulariteit een warm hart toe en wil je graag een steentje bijdragen in de kosten die bij de Kroonluchter Ø13 komen kijken? Adopteer één van de bollen of draag op een andere manier bij aan de crowdfundingsactie van Van PET Naar Pret (via LED).

Ik steun dit project

Pop Up Expo

Speciaal voor de onthulling van de kroonluchter maakte illustratrice Maya van As een tekening van de route die het PET-flesje aflegde om uiteindelijk te eindigen in de KroonluchterØ13. Deze illustratie is vanaf 18 september te zien in de KennisMakerij op de 1e verdieping van de LocHal in een Pop Up Expo, samen met andere tekeningen die gemaakt zijn voor de online talks van de KennisMakerijRevue.

Kijktip: de KennisMakerijRevue

Duurzaamheid is een thema dat vaker terugkomt in de KennisMakerijRevue. Een goede aflevering om te kijken is de season finale van het tweede seizoen. Met o.a. een interview met Dennis Storm over zijn inspiratie voor een duurzamer leven, en een terugblik op de talk ‘Wij zijn de planeet’ met Denker des Vaderlands, Daan Roovers.

Kijk hier voor online talks