Glazen Zaal - Seats2meet Tilburg

De Glazen zaal

Dit is de grootste zaal bij Seats2meet Tilburg en speciaal ontworpen om een akoestisch hoogtepunt te zijn. Ook in het weekend en ‘s avonds te boeken.

 

 

Catering mogelijk
Ja
Aantal personen
220
Wifi aanwezig
Ja
Beamer aanwezig
Ja

Wat is er allemaal mogelijk

Door alle moderne audiovisuele middelen en haar indrukwekkende uiterlijk is de zaal o.a. zeer geschikt voor:

  • congressen
  • symposia
  • seminars
  • debatten
  • exposities
  • product presentaties
  • jubilea
  • concerten en andere kunstzinnige uitingen

 

De voorgeschiedenis

De Glazen Zaal werd in 1990 gebouwd als muziekzaal voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar raakte in onbruik toen het orkest uit de Beurs van Berlage vertrok. De eigenaar, de Beurs van Berlage besloot met de oorspronkelijke ontwerpers daarom de zaal te demonteren,  op te slaan en vanuit de Beurs van Berlage voor 1 euro te koop aan te bieden. Belangstellenden konden een voorstel indienen waarvoor ze hem wilden gebruiken. Dat deden meer dan vijftig gegadigden uit het binnen- en buitenland.

 

Opgebouwd in de LocHal

De zaal lag een aantal jaren in onderdelen opgeslagen en werd in mei 2018 in de LocHal weer opgebouwd. De kosten van het hergebruik van de glazen zaal (inclusief vervoer, opslag en verzekering) zijn ongeveer vier ton. Deze kosten maakten onderdeel uit van de stichtings­kosten van de herbestemming van de Locomotiefhal en werden gedekt door het uitvoeringskrediet. Het lag voor de hand dat Seats2meet, als een van de partners in de LocHal, de zaal zou gaan exploiteren.

 

Aanvulling voor de stad

De gemeente Tilburg zag de eindeloze mogelijkheden van een dergelijke zaal wel zitten. Want het is een aanvulling op de reeds bestaande concertmogelijkheden in de stad.

 

De eyecather van de LocHal

“De industriële LocHal blijft in beeld”, zegt Mick Eekhout, een van de oorspronkelijke ontwerpers. “De zaal zorgt voor een akoestische scheiding met alle levendigheid van de Tilburgse bijenkorf die de LocHal straks is”.

Het is natuurlijk voor het publiek van evenementen erg prettig dat de LocHal heel goed bereikbaar is, direct gelegen achter het Station

Prijzen

We kunnen ons voorstellen dat je graag de prijs wilt weten van de fraaie zaal. Je kunt ons daarvoor het beste bellen of mailen aangezien ons boekingssysteem rekening houdt met verschillende mogelijkheden. Wij geven je dan het beste maatwerk voor je evenement.

Vraag je ons dan meteen naar de mogelijkheden op het gebied van catering? 

Meer informatie over de catering

contact opnemen met ons

013 2084052 info@seats2meettilburgspoorzone.nl