Hero afbeelding
triceratops

Triceratops

dino in de bieb

Zo'n 67 miljoen jaar geleden stapte hij nog rond in de moerrassen van Wyoming (VS), van 27 juni t/m 6 augustus is hij te bewonderen in de LocHal: een echte Triceratops. Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilo en een lengte van bijna 10 meter was deze plantenetende reus een indrukwekkende verschijning. Naturalis vond hem en vier van zijn vrienden zo'n 10 jaar geleden en bracht de kudde naar Nederland. In de zomermaanden gaan ze op reis; los van elkaar zijn ze te bewonderen in Delft, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht en... Tilburg!

Dit is een samenwerking tussen Naturalis, Natuurmuseum Brabant en de Bibliotheek LocHal. Het project komt tot stand met financiering van de Vriendenloterij.

Bezoek de triceratops

Waarom heeft de triceratops drie hoorns op z'n kop? Hoe is deze kudde ontdekt? Hoe word je een dino-expert? Van 27 juni t/m 6 augustus kun je jezelf onderdompelen in de wereld van de dino.

Boek nu je tijdslot

Scoor de enige echte Tricerapas!

In de Bibliotheek LocHal staat van 27 juni t/m 6 augustus een Triceratops-skelet. Tijdens deze periode krijgen kinderen die lid worden van de bieb in de LocHal de enige echte Tricerapas (een limited edition biebpas). Ben je al lid? Laat dan je pas pimpen! Wees er snel bij, want op = op.

Schrijf je in

Tricerapas
In de werkplaats

Beleef de leukste activiteiten

Naast het bekijken van het triceratops-skelet zijn er zowel in Natuurmuseum Brabant als in de LocHal tijdens deze periode allerlei leuke  activiteiten te beleven voor jong en oud.

Zo maken kinderen bijvoorbeeld hun eigen dino-prentenboek tijdens Dino-creator en bedenken ze hun eigen scene waarin de triceratops de hoofdrol speelt tijdens Jurrasic Storyboard. Maar ook volwassenen kunnen zich vermaken tijdens een heuse Dino-Pubquiz of een tekenworkshop door Vincents tekenlokaal.

Bekijk het hele programma

Dino-boekentips

Wil je je verder verdiepen in de wondere wereld van de dino’s? Bekijk dan snel onze pagina vol met dino-boekentips! Kinderen lenen ze met een (gratis) abonnement in de bibliotheek óf online via de Online Bibliotheek.

Ik wil boekentips

Boekentips