Hero afbeelding
muntgoudhaantje

Stadsnatuur

Onze manier van leven beïnvloedt de natuur om ons heen. Water verdwijnt uit de stad, begroeiing verdwijnt uit wijken. Maar er ontstaan ook projecten om de natuur weer meer ruimte te geven en terug te brengen, zoals bij de Spoorzone in Tilburg. Samen met stadsbioloog Gert Brunink gingen we op pad in de Spoorzone om een kijkje te nemen in de natuur. 

[VIDEO] Stadsnatuur in de Spoorzone: van boompuist tot muntgoudhaantje

Wist je dat de hekken van het spoortalud verplaatst zijn en de natuur daardoor weer vrij spel heeft? Of dat er in de binnentuin van de Hall of Fame allerlei interessante planten en insecten te vinden zijn? En als je goed kijkt je wellicht een sperwer of vos in de stad kunt spotten? 

Mail je vraag aan Gert Brunink

Leestips over stadsnatuur

boekentips

Door onze collectioneur Leonoor

Collectioneur Leonoor is de Bibliotheek ingedoken en heeft maar liefst 10 interessante boeken voor je geselecteerd over stadsnatuur. Van lokale, informatieve tot kinderboeken: het komt allemaal terug in deze collectietips.

Bekijk de leestips

Biografie Gert Brunink

Stadsbioloog in hart en nieren

Stadsbioloog Gert Brunink is opgegroeid in Knegsel maar al ruim 40 jaar woonachtig in Tilburg. Al sinds zijn jeugd is natuur zijn grote passie. Hij is een bruggenbouwer en initiator op het gebied van duurzaamheid, natuur, cultuuronderwijs en educatie en organiseert regelmatig informatieve natuurwandelingen.

gert brunink