Recept van de maand #3

Quiche met andijvie en blauwe kaas

Voorheen konden bezoekers in het FoodLab van de Bibliotheek LocHal terecht voor de mini expo van geteelde groente door Stadstuinderij Piushaven en een heerlijk recept van een lokale chef. Nu doen we dit gewoon online!

In de derde video staat andijvie centraal en maakt Lana van het StadsCafé in de LocHal een heerlijke quiche met andijvie en blauwe kaas.

Ingrediënten quiche met andijvie en blauwe kaas (4 personen)

Voor het deeg

  • 300gr bloem
  • 150gr roomboter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • Beetje water

Voor de quiche

  • 650 gr andijvie
  • 4 eieren
  • 225 ml verse slagroom
  • 150 gr ongezouten walnoten
  • 200 gr geraspte kaas
  • 200 gr blauwe kaas
  • snufje peper
  • snufje zout
  • beetje basilicum

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed het samen tot een glad deeg, is het nog kruimelig, voeg dan wat water toe. Verpak het in folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast

Oven op 200° voorverwarmen, rol het taartdeeg uit. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. (Prik wat gaatjes in de deegbodem). Snijd de andijvie, spoel het goed af en doe de andijvie dan in een pan met kokend water op matig vuur en laat 5 min. slinken. Daarna goed uit laten lekken. Klop in een kom de eieren los met slagroom en voeg wat peper en zout toe naar smaak. Snijd de blauwe kaas en walnoten in kleine stukjes.
Schep de uitgelekte andijvie, noten, basilicum, de blauwe kaas en de helft van de geraspte kaas door het eierbeslag heen. Doe het beslag voorzichtig in de taartvorm. Strooi de rest van de geraspte kaas over het mengsel heen. Bak de taart in 25-35 minuten goudbruin.