Maand van de Graphic Novel

De kunst van het beeldverhaal

Graphic Novels worden steeds populairder. Vooral onder jongeren dragen ze steeds vaker bij aan leesplezier. Wat is een Graphic Novel eigenlijk? Het antwoord daarop is moeilijk te geven. De een noemt het een gewone strip, de ander een literaire strip. De beroemde striptekenaar Art Spiegelman zei: ‘’Een Graphic Novel is een strip waar je een boekenlegger voor nodig hebt.’’ Wat wel vaststaat is dat deze 9e kunst meer aandacht verdient. Daarom staat in het Woordlab de hele maand oktober de kunst van het beeldverhaal centraal.

Podcast Stripjournaal in de LocHal

podcast

Tijdens de Maand van de Graphic Novel werd er een heuse Stripjournaalpodcast midden in de LocHal opgenomen. Er wordt o.a. gesproken met Tilburger Michiel van de Pol over de twee graphic novels die hij in 2020 uitbracht. Daarnaast vertellen programmamaker & collectioneur Esther van Lieshout en lees- en mediaconsulent Geert Smeets meer over de rol van strips en graphic novels in de Bibliotheek.

Luister de podcast hier
 

360° boeken - Interview met Aimée de Jongh

In deze aflevering van ‘360⁰ Boeken’ is graphic novelist Aimée de Jongh te gast. Ze is ontzettend populair en beroemd in Frankrijk, maar krijgt sinds het verschijnen haar nieuwste graphic novel ‘Dagen van Zand’ ook in Nederland steeds meer erkenning voor haar werk. In deze aflevering vertelt ze over haar nieuwe graphic novel, haar research-reis door Oklahoma en Californië en waarom ze juist dit verhaal zo graag wil vertellen.

Gastcollectie Graphic Novels

Leestips van Geert

Onze collega Geert Smeets is fanatiek Graphic Novel-lezer en hij deelt graag zijn kennis met jou. Hij vertelt je meer over wat een Graphic Novel precies is, welke soorten er zijn én geeft natuurlijk leestips.