LocHal tot nader order dicht

Vanwege de coronamaatregelen is de LocHal tot nader order gesloten. Groepsactiviteiten in de Bibliotheek en exposities in de expositieruimte van Kunstloc kunnen niet doorgaan. Wel zijn er één op één spreekuren, online activiteiten, een Afhaalbieb en kunnen studenten een studieplek reserveren. Seats2meet is gesloten, maar maakt een uitzondering voor essentiële bijeenkomsten, evenals voor het huren van een individuele kantoorruimte, een Office4aDay. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

read in english

Studieplekken voor studenten

De werkplekken in onze Bibliotheken zijn op dit moment gesloten. Met toestemming van de gemeente Tilburg zijn in de Bibliotheek LocHal op reservering 50 wel studieplekken beschikbaar voor studenten.

Zo reserveer je een studieplek

Een boekenpakket reserveren bij de Afhaalbieb

Heb je het liefst een fysiek boek in handen? Maak dan gebruik van de Afhaalbieb en reserveer een boekenpakket voor jezelf of je kinderen. Op basis van jouw voorkeuren stellen we dan een verrassingspakket samen. Ook is het mogelijk om boektitels te reserveren via de online catalogus. Je verrassingspakket of reservering kun je vervolgens ophalen in de Bibliotheek LocHal (ingang aan de spoorzijde tegenover de fietsenstalling).

Reserveer een pakket bij de Afhaalbieb 

Heb je nog boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn wordt automatisch verlengd, totdat onze Bibliotheken weer open zijn. Wil je voor die tijd je boeken inleveren? Kijk hier of/hoe dit kan in jouw Bibliotheek. 

Online e-books, luisterboeken en tijdschriften lezen

Tijdens de lockdown kun je als bibliotheeklid ook weer gebruikmaken van de online Bibliotheek. Hier vind je meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.  

Snuffel in collectie van de online Bibliotheek  

Ontdek nu ook de nieuwe TijdschriftenBieb-app, die je als bibliotheeklid nu gratis kunt downloaden. In deze tijdelijke app vind je maar liefst 16 online tijdschriften zoals Viva, Happinez, Vrij Nederland en Autoweek.

Probeer de nieuwe TijdSchriftenBieb-app

Spreekuren in de LocHal, groepsactiviteiten alleen online

In de LocHal mogen we op dit moment geen cursussen en groepsactiviteiten organiseren. Wel heeft de Bibliotheek toestemming gekregen om weer spreekuren aan te bieden. Zo kan de Bibliotheek ook inwoners die niet zo digitaal vaardig zijn, toch één op één hulp en informatie bieden. 

Alle online activiteiten gaan natuurlijk ook gewoon door. 
Bekijk de agenda met alle spreekuren en online activiteiten 

Expositieruimte gesloten

Ook de expositieruimte in de LocHal is helaas gesloten tot nader order.

Bekijk de online TijdLab-expositie 'Tilburg Drukt Zich Uit'

Blijf op de hoogte

Via deze website, onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant. 
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus .