LocHal beperkt open tijdens harde lockdown

Tijdens de huidige lockdown is de LocHal beperkt geopend. We blijven vrij toegankelijk voor iedereen die boeken wil lenen of terugbrengen en iedereen die wil komen studeren, werken of lezen. Ook kun je bij ons terecht voor één op één hulp bij digitale zaken, zoals het maken van een afspraak voor een boosterprik. Vanwege de coronamaatregelen zijn er nu geen groepsactiviteiten in de LocHal en is het StadsCafé alleen geopend voor afhalen.

info in english

 

Bibliotheken blijven overdag beperkt open, omdat ze vallen onder essentiële dienstverlening. Een plek voor offline ontmoeting, workshops en debat kunnen we nu helaas even niet zijn, vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar ook in deze periode kun je overdag (zie aangepaste openingstijden) wel ‘gewoon’ bij ons terecht voor de broodnodige informatie en inspiratie.  

Basisregels voor bibliotheekbezoek

De Bibliotheek LocHal is vrij toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen coronatoegangsbewijs of QR-code nodig om ons te bezoeken. De Bibliotheek is zo ingericht, dat het ook nu een veilige en prettige plek is voor bezoekers én medewerkers. Daarom vragen we graag je volle aandacht voor deze drie belangrijke regels: 

  • Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt. 

  • Houd 1,5 meter afstand: bescherm jezelf en anderen.  

  • Voor bezoekers van 13 jaar of ouder is het dragen van een mondkapje verplicht - wanneer je loopt, maar óók wanneer je staat of zit (bijvoorbeeld bij de leestafel of werkplekken).

Werken of studeren in de LocHal blijft mogelijk

Je kunt overdag gebruikmaken van een deel van onze werk- en studieplekken; vanwege de 1,5-metermaatregel is het aantal beschikbare plekken beperkt. Van tevoren reserveren is in bijna alle gevallen niet nodig. Alleen een studiecabine of werkplek met computer moet je wel van tevoren reserveren. 

Zo reserveer je een werk- of studieplek

Seats2meet LocHal is open voor vergaderingen, trainingen, congressen en werkplekken voor ondernemers. Neem contact op voor de mogelijkheden.  

StadsCafé tijdelijk gesloten

Het StadsCafé is vanwege de coronamaatregelen op dit moment helaas gesloten. Je kunt wel gebruikmaken van de koffie-automaat in de LocHal.

Expositieruimtes en labs in de LocHal

De expositieruimtes, het FutureLab, TijdLab en WoordLab in de LocHal zijn geopend. Ook hier is het belangrijk om de 1,5-metermaatregel in acht te nemen en een mondkapje te dragen. Wanneer je zit, mag het mondkapje af.

In het DigiLab zijn er tijdens de lockdown spreekuren waarbij we één op één hulp kunnen bieden. Dus heb je een digitale vraag (bijvoorbeeld over e-books, smartphonegebruik, computerproblemen, digitale overheidszaken)? Of een vraag aan iemand van onze Open Source Space? Loop dan tijdens de DigiLab-openingstijden gerust even binnen!

Andere activiteiten dan de één op één spreekuren zijn op dit moment vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk in het DigiLab. Ook het GameLab is om die reden nu gesloten.

Bekijk ook ons online aanbod

De Bibliotheek is 24/7 online open. Ontdek hier ons digitale aanbod, zodat je kunt blijven lezen en leren! Er is voor iedereen wat te vinden bij de Bibliotheek.  

Bekijk ons online aanbod

Lees je het liefst op papier? Je kunt via onze online catalogus ook boeken reserveren, zodat je ze met een kort bezoek aan de Bibliotheek in jouw buurt kunt ophalen. 

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek LocHal in coronatijd? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de bibliotheekwebsite. Ook via onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus