Discover the latest technology. Awaken the inventor in yourself. Come and experiment with new technologies and the latest in hardware and software. At DigiLab, you get hands-on experience with 3D printing, virtual reality, programmable robots and game creation systems. Our doors are open to everyone. To young and old. To early adopters, but also especially to digital illiterates.

Actual opening times DigiLab:

  • Tuesday, Wednesday & Friday: 1:30 p.m. - 5:30 p.m.
  • Thursday: 1:30 p.m. - 9 p.m.
  • Saturday: 1 p.m. - 5 p.m.
  • Sunday: closed

Zoek een DigiLab-activiteit die bij je past

25 Jun

Digicafé

DigiLab FutureLab
09:00
13:00
26 Jun

Klik & Tik-Training

DigiLab
09:30
11:30
27 Jun

Open Source Space

DigiLab
13:00
17:00
27 Jun

Open Source Space: Linux Advies

DigiLab
14:00
16:00
29 Jun

Open Source Space

DigiLab
13:00
17:00
02 Jul

Digicafé

DigiLab FutureLab
09:00
13:00

Experimenteer met de nieuwste technologie

In het DigiLab op de begane grond van de Bibliotheek, ervaar je hoe leuk het is om zelf iets te creëren met behulp van nieuwe technologie. Werk bijvoorbeeld met de M-bot robot op wielen. Ontwerp je eigen apparaten met Littlebits. Maak een film in de Green Screen Studio. Of maak kennis met open source soft- en hardware in onze Open Source Space.

Nieuwe technologie, nieuwe vragen

Het DigiLab is een venster naar de toekomst. In onze ‘digitale werkplaats’ kun je experimenteren met hardware en software die nu nog exclusief is, maar in de toekomst veel impact zal hebben in de maatschappij. Dat roept vragen op: wat betekent de 3D-printer voor de werkgelegenheid? Hoe veilig is internetten via een open wifi-verbinding? Hoe publiceer je een filmpje op YouTube volgens privacywetgeving? Tijdens activiteiten in de Bibliotheek en op scholen gaan we in op dit soort vragen: op die manier helpt het DigiLab de mediawijsheid van inwoners, jong en oud, te bevorderen.

Digitaal vaardiger worden

Al die nieuwe technologieën lijken een ver-van-je-bedshow als je weinig verstand hebt van computers. Geen probleem: het DigiLab is er óók voor wie beter met de computer wil leren omgaan. Met cursussen als Klik & Tik en Digisterker helpen we je om digitaal vaardiger te worden. En als je de smaak te pakken krijgt en ook aan de slag wil met nieuwe technologie, maken we de eerste stappen zo klein mogelijk.

LocHal-robotvoetbal-digilab

Ideeën voor een event of workshop in het DigiLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het DigiLab. Heb je een idee voor een hackathon of wil je iets presenteren tijdens een van onze geekborrels? Laat het ons weten!

Joep van der Weide

Joep van der Weide

programmamaker DigiLab
joepvanderweide@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

No spaces found!