Discover the latest technology. Awaken the inventor in yourself. Come and experiment with new technologies and the latest in hardware and software. At DigiLab, you get hands-on experience with 3D printing, virtual reality, programmable robots and game creation systems. Our doors are open to everyone. To young and old. To early adopters, but also especially to digital illiterates.

Actual opening times DigiLab:

  • Wednesday: 1:30 p.m. - 5:30 p.m.
  • Thursday: 1:30 p.m. - 9 p.m.
  • Saturday: 1 p.m. - 5 p.m.
  • Sunday: closed

Opening times DigiLab as from Tuesday 19 October:

  • Tuesday: 1:30 p.m. - 5:30 p.m.
  • Wednesday: 1:30 p.m. - 5:30 p.m.
  • Thursday: 1:30 p.m. - 9 p.m.
  • Friday: 1:30 p.m. - 5:30 p.m.
  • Saturday: 1 p.m. - 5 p.m.
  • Sunday: closed

Zoek een DigiLab-activiteit die bij je past

Factchecking

Èn gij geleuft dè?

Deel jij weleens een nieuwsbericht via sociale media? Uit onderzoek blijkt dat nepnieuws zes keer sneller verspreid wordt dan echt nieuws. Maar hoe kun je weten of een bericht nep of echt is? Fake news wordt steeds lastiger te herkennen. Tegenwoordig heb je zelfs 'deepfakes', video's waarin iemand iets doet of zegt wat deze persoon in werkelijkheid helemaal nooit gezegd of gedaan heeft. Gelukkig zijn er tools waarmee je berichten en foto's makkelijk kunt checken, en kun je nepnieuws, nepfoto's en nepvideo's leren herkennen. #Hoedan? Dat ontdek je in de LocHal!

Bekijk het programma

Factchecking

Experimenteer met de nieuwste technologie

In het DigiLab op de begane grond van de Bibliotheek, ervaar je hoe leuk het is om zelf iets te creëren met behulp van nieuwe technologie. Werk bijvoorbeeld met de M-bot robot op wielen. Ontwerp je eigen apparaten met Littlebits. Maak een film in de Green Screen Studio. Of maak kennis met open source soft- en hardware in onze Open Source Space.

Nieuwe technologie, nieuwe vragen

Het DigiLab is een venster naar de toekomst. In onze ‘digitale werkplaats’ kun je experimenteren met hardware en software die nu nog exclusief is, maar in de toekomst veel impact zal hebben in de maatschappij. Dat roept vragen op: wat betekent de 3D-printer voor de werkgelegenheid? Hoe veilig is internetten via een open wifi-verbinding? Hoe publiceer je een filmpje op YouTube volgens privacywetgeving? Tijdens activiteiten in de Bibliotheek en op scholen gaan we in op dit soort vragen: op die manier helpt het DigiLab de mediawijsheid van inwoners, jong en oud, te bevorderen.

Digitaal vaardiger worden

Al die nieuwe technologieën lijken een ver-van-je-bedshow als je weinig verstand hebt van computers. Geen probleem: het DigiLab is er óók voor wie beter met de computer wil leren omgaan. Met cursussen als Klik & Tik en Digisterker helpen we je om digitaal vaardiger te worden. En als je de smaak te pakken krijgt en ook aan de slag wil met nieuwe technologie, maken we de eerste stappen zo klein mogelijk.

LocHal-robotvoetbal-digilab

Ideeën voor een event of workshop in het DigiLab?

We dagen je uit samen met ons invulling te geven aan de programmering in het DigiLab. Heb je een idee voor een hackathon of wil je iets presenteren tijdens een van onze geekborrels? Laat het ons weten!

Joep van der Weide

Joep van der Weide

programmamaker DigiLab
joepvanderweide@bibliotheekmb.nl

Meer ruimtes

Foodlab

FoodLab

Foodies, cooking enthusiasts, local producers and innovators: you will encounter them at FoodLab. This meeting place at the Library will appeal to all your senses. There is always something to taste