06 maart 2020 09:00 tot 16 augustus 2020 18:00

Expositie: "To be a teacher...

uitnodiging-tobeateacher

...is my greatest work of art." (J. Beuys)

Kunstloc Brabant daagt zeven kunstvakdocenten uit om te reflecteren op hun onderwijspraktijk en dit te vertalen naar eigen, autonoom werk. Zo ontstaat er een tentoonstelling waar kunst en onderwijs samen komen in een visie op leren.

Wat betekent het om kunstenaar én docent te zijn?

Onderwijs stelt vast en bevestigt; kunst ontregelt en bevraagt. Kunst maakt eigen regels; de school instrueert. Onderwijs leert ons de namen van dingen; kunst laat je op zoek gaan naar wat is en naar wat kan zijn. Combineer je kunst en leren, dan is er verwondering en nieuwsgierigheid die inzicht en betekenis geeft aan wat je leert en doet. "Oh ja? Is dat zo? En wie bepaalt dat eigenlijk?"

Deelnemende kunstvakdocenten

Marieke Boumans • Miranda van Bragt • Allard Krijger • Danny van der Laan • Nicole Smans • Betje Stevens • Marjan Wester

Praat mee tijdens de opening op 6 maart

Ben jij ook werkzaam als kunstenaar en als docent? Op vrijdag 6 maart ben je van harte welkom om samen met ons deze expositie te open. Vanaf 16.00 uur presenteren we een interactief programma met interviews en performances. Praat onder leiding van Pien Rosmalen mee over vragen als: Hoe zie je dat voor je als kunst en onderwijs hetzelfde zijn? Wat kan en mag er dan gebeuren? Vanaf 17.00 uur is er gelegenheid om de expositie te bekijken of verder te praten met de makers onder het genot van een drankje/hapje.

Kunstloc Exposities

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Met deze expositie werken we aan kennisdeling en netwerkvorming voor en door kunstvakdocenten.

Lees voor je komst onze huisregels.

Organisator