lochal_km_kennismakerijcredits-lieselotteport.jpg

LocHal weer open!

Goed nieuws! De LocHal heeft weer haar deuren geopend. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kun je nu weer spontaan bij ons binnenlopen. Ook om bijvoorbeeld de krant te lezen, te werken of een kop koffie te drinken. Je hoeft een werkplek dus niet meer te reserveren, alleen als je gebruik wil maken van een studiecabine. Je bent ook weer welkom om samen met anderen naar de LocHal te komen, of mee te doen aan een activiteit. Anderhalve meter afstand houden blijft uiteraard voorop staan.

*** English below ***

The LocHal is open again

The LocHal is open for public. You can now spontaneously walk in the LocHal again. You can borrow books, but you can also read the newspaper, work, check out our expositions or have a cup of coffee, for example. So you no longer have to reserve a workplace, only if you want to use a study cabin. You are also welcome to come to the LocHal together with others, or to take part in an activity. Keeping a distance of one and a half meters is of course a priority. We're looking forward to seeing you again in the LocHal.

Do I have to reserve a workplace at the LocHal Library?

No, you no longer have to reserve a workplace, only if you want to use a study cabin. You can reserve a study cabin one day in advance by calling 013 46 48 500:

Monday till Friday from 8:00 - 10:00
Saturday from 9:00 - 10:00
Sunday from 12:00 - 13:00

You can also enquire on the day itself whether there are still study booths available that day. The study booths can be reserved for a maximum of two of the three parts of the day: 

Monday till Friday 08:00-13:00 / 13:00-17:00 / 17:00-22:00

Saturday 9:00-13:00 / 13:00-17:00

Sunday 12:00-17:00

At the moment we have small study cabines for 1, 1 large for 2 persons and 1 for 4 persons.

Be on time. After a half hour of the agreed time your cabine will be given away. 

 

Verruiming openingstijden & bereikbaarheid

Vanaf maandag 27 juli is de LocHal weer geopend volgens reguliere openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 08.00-22.00 uur
  • Zaterdag: 09.00-17.00 uur
  • Zondag: 12.00-17.00 uur

De ingang vanuit de Willem II passage is weer voor voetgangers toegankelijk.

Materialen lenen en inleveren

In al de Bibliotheek LocHal is het weer mogelijk materialen te reserveren, lenen en inleveren. Ingeleverde materialen worden ook weer direct van je bibliotheekpas ‘afgeboekt’.Kom dus gerust naar de Bibliotheek LocHal om een stapel boeken uit te zoeken voor de zomervakantie. 

Heb je nog boeken thuis waarvan de uitleentermijn al verstreken is of binnenkort verstrijkt? Lever ze dan deze of begin volgende week in bij het inleverpunt van de Bibliotheek. Vanaf 15 juli worden er weer te-laat-gelden in rekening gebracht.

Lees voor je bezoek de huisregels

Werkplek reserveren in de Bibliotheek LocHal

Je hoeft niet langer meer een werkplek te reserveren in de LocHal. Je kan dus gewoon binnenlopen en een plekje uitzoeken. Er zijn wel minder werkplekken vanwege de anderhalve metermaatregel, dus kom op tijd.

Je kan wel nog een dag van te voren een studiecabine reserveren door te bellen naar 013 46 48 500 op:

maandag t/m vrijdag van 8:00 - 10:00
zaterdag van 9:00 - 10:00
zondag van 12:00 - 13:00

Je kan ook op de dag zelf ter plekke informeren of er nog studiecabines beschikbaar zijn die dag. De studiecabines zijn voor maximaal twee van de drie dagdelen te reserveren:

maandag t/m vrijdag 08:00-13:00 / 13:00-17:00 / 17:00-22:00

zaterdag 9:00-13:00 / 13:00-17:00

zondag 12:00-17:00

Kleine studiecabine is op dit moment voor 1 persoon, Verder hebben we 1 grote cabine voor 2 personen en 1 grote cabine voor 4 personen.

Kom op tijd: de reservering vervalt een half uur na de besproken tijd.

Rondleidingen weer van start

Wil je meer weten over de award-winnende LocHal? Dan heb je geluk! De rondleidingen zijn weer gestart. Er zijn gratis rondleidingen over de historie van het gebouw, maar je kan ook kiezen voor een betaalde rondleiding die dieper ingaat op de architectuur. Liever een privérondleiding? Ook dat is mogelijk!

Lees meer over de rondleidingen

Huur een vergader- of werkplek bij Seats2meet Tilburg

Seats2meet in de LocHal heeft haar hele locatie coronaproof gemaakt. Je kan hier terecht om een vergaderruimte te huren, maar je kan ook een eigen coronaproof, werkplek in een afgesloten ruimte huren. Ideaal voor mensen voor wie het niet mogelijk is om thuis te werken. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een OfficeSpace te huren voor bedrijven die behoefte hebben aan extra werkruimte. Ook zijn er weer een aantal werkplekken voor ZZP-ers beschikbaar. 

Bekijk hier alle mogelijkheden

Exposities in de LocHal

Het is weer mogelijk om de exposities op het Stadsbalkon en in de expositieruimte te bekijken. Ook hier geldt dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden.

Op het Stadsbalkon is de expositie STILLLEVEN te zien. Hier zie je 75 maquettes van Rocco Verdult waarin sleutelscénes van de Tweede Wereldoorlog zijn vastgelegd. 

In de expositieruimte zie je de expositie 'To be a teacher...is my greatest work of art'. Kunstloc Brabant daagt zeven kunstvakdocenten uit om te reflecteren op hun onderwijspraktijk en dit te vertalen naar eigen, autonoom werk. Zo ontstaat er een tentoonstelling waar kunst en onderwijs samen komen in een visie op leren.

Stadscafé en terras open!

In het Stadscafé kun je terecht voor een kop koffie of een lekkere lunch. Daarnaast is sinds kort ook ons terras geopend! Hier kun je dus heerlijk neerstrijken na (of tijdens) een bezoekje aan de LocHal. Bestellen kan aan de bar en wanneer je bestelling klaar staat kom je deze zelf aan de bar ophalen. Kom gezellig langs voor een kop koffie of kom proeven van onze vernieuwde lunchkaart!

Bekijk hier de huisregels van het Stadscafé

Steeds meer activiteiten in de LocHal

Met de versoepeling van de maatregelen kunnen we als LocHal steeds meer activiteiten organiseren. Houd de agenda in de gaten om te zien welke activiteiten eraan komen. 

Daarnaast groeit het aanbod aan online activiteiten voor jong en oud met de dag (bekijk op Youtube). Voor kleuters en peuters worden versjes voorgedragen, liedjes gezongen en verhalen verteld. Wat oudere kinderen kunnen via workshops bijvoorbeeld leren programmeren. En voor volwassenen is er onder meer de online talkshow De Kennismakerijrevue over actuele onderwerpen.  
 

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij deze veelgestelde vragen. Ook via haar website, nieuwsbrief (aanmelden) en social media (@lochal013) houdt de LocHal je op de hoogte. 

Zoek je meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.