lochal_km_kennismakerijcredits-lieselotteport.jpg

LocHal weer beperkt open

Goed nieuws! Zowel de Bibliotheek LocHal als Seats2meet Tilburg zijn weer (beperkt) open. Bij de Bibliotheek kun je voorlopig alleen terecht om boeken te lenen en in te leveren. Bij Seats2meet Tilburg kun je terecht om een vergader- of werkplek te huren. 

*** English below ***

LocHal opens again on May 11

The LocHal Library and Seats2meet Tilburg are open for public. At the moment you can only bring back and borrow books at the LocHal Library. Work and study places are closed. At Seats2meet Tilburg you can rent a meeting- or office space. We're looking forward to seeing you again in the LocHal.

The temporary opening hours of the LocHal Library will be: Monday to Friday from 9 AM to 6 PM, Saturday from 9 AM to 5 PM. Thursday, May 21st the Library LocHal will be open from 12.00 until 17.00, Monday, June 1st the Library LocHal will be open from 12.00 until 17.00.

Note: The Library is closed on Sunday the 31st of May and Monday the 1st of June. (Pinksteren)

Dertien Bibliotheken in Midden-Brabant gaan maandag weer open

Vanaf maandag 11 mei kun je voor het lenen of inleveren van materialen weer terecht in de Bibliotheek LocHal en 12 andere bibliotheekvestigingen in Midden-Brabant. De openingstijden zullen nog beperkt zijn.

meer over de openstelling van de bibliotheken in midden-brabant  

Huur een vergader- of werkplek bij Seats2meet Tilburg

Seats2meet in de LocHal heeft haar hele locatie coronaproof gemaakt. Je kan hier terecht om een vergaderruimte te huren, maar je kan ook een eigen coronaproof, werkplek in een afgesloten ruimte huren. Ideaal voor mensen voor wie het niet mogelijk is om thuis te werken. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een OfficeSpace te huren voor bedrijven die behoefte hebben aan extra werkruimte. Ook zijn er weer een aantal werkplekken voor ZZP-ers beschikbaar. 

Bekijk hier alle mogelijkheden

Materialen lenen: richtlijnen voor je bibliotheekbezoek

Bij het voorbereiden van de heropening van onze Bibliotheken, staat veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers voorop. Op dit moment werken we hard om de LocHal aan te passen, zodat het gebouw voldoet aan de protocollen die landelijk zijn opgesteld en goedgekeurd door het RIVM.  

We richten de Bibliotheek LocHal zo in dat je als bezoeker altijd 1,5 meter afstand kunt houden van elkaar en van de bibliotheekmedewerkers. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan vaste looproutes en een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd de LocHal in mag.

Daarom moeten we je helemaal tegen onze gewoonte in, vragen om je bibliotheekbezoek zo kort mogelijk te houden en thuis voor te bereiden: probeer zoveel mogelijk thuis alvast de titels van boeken die je wilt lenen en de vindplaats ervan op te zoeken via de online bibliotheekcatalogus. Houd er ook rekening mee dat de horeca en de toiletten in alle Bibliotheken nog gesloten zijn.

Lees voor je bezoek de huisregels

Boeken inleveren: hoeft nog niet, kan wel weer

Vanaf 11 mei is het ook weer mogelijk om materialen in te leveren. In de Bibliotheek staat duidelijk aangeven waar je moet zijn en hoe het inleveren precies in zijn werk gaat. 

De inleverdatum voor boeken die je nog thuis hebt liggen, hebben we automatisch verlengd naar 15 juni. Je boeken inleveren mag dus weer vanaf 11 mei, maar heeft geen haast.  

Nog geen activiteiten in de Bibliotheek: bekijk onze online activiteiten

Met de versoepeling van de maatregelen kunnen we als Bibliotheek een eerste stap zetten: we mogen weer bezoekers ontvangen die materialen willen lenen of inleveren. Het is helaas nog niet mogelijk om in de Bibliotheek LocHal te lezen, werken of studeren. Ook mogen er na 11 mei nog altijd geen activiteiten, cursussen en spreekuren plaatsvinden in de LocHal. 

Wel groeit het aanbod aan online activiteiten voor jong en oud met de dag (bekijk de agenda). Voor kleuters en peuters worden versjes voorgedragen, liedjes gezongen en verhalen verteld. Wat oudere kinderen kunnen via workshops bijvoorbeeld leren programmeren. En voor volwassenen is er onder meer wekelijks de online talkshow De Kennismakerijrevue over actuele onderwerpen.  
 

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij deze veelgestelde vragen. Ook via haar website, nieuwsbrief (aanmelden) en social media (@bibliotheekmb) houdt de Bibliotheek Midden-Brabant je op de hoogte. 

Zoek je meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.