lochal_km_kennismakerijcredits-lieselotteport.jpg

LocHal weer beperkt open

Goed nieuws! De LocHal heeft weer (beperkt) haar deuren geopend. Zo kun je bij de Bibliotheek LocHal boeken lenen en inleveren. Bij Seats2meet Tilburg kun je terecht om een vergader- of werkplek te huren. Vanaf 2 juni zijn ook de exposities in het Stadsbalkon en de expositieruimte weer te bezoeken én kun je neerstrijken bij het Stadscafé voor een kopje koffie of een lunch.

*** English below ***

LocHal opens again on May 11

The LocHal Library and Seats2meet Tilburg are open for public. At the moment you can only bring back and borrow books at the LocHal Library. Work and study places are closed. At Seats2meet Tilburg you can rent a meeting- or office space. We're looking forward to seeing you again in the LocHal.

The temporary opening hours of the LocHal Library will be: Monday to Friday from 9 AM to 6 PM, Saturday from 9 AM to 5 PM.

Note: The Library is closed on Monday the 1st of June. (Pinksteren)

Materialen lenen: richtlijnen voor je bibliotheekbezoek

Veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers staat voorop, daarom is het gebouw nu zo ingericht dat het voldoet aan de protocollen die landelijk zijn opgesteld en goedgekeurd door het RIVM. Zo kun je nu als bezoeker altijd 1,5 meter afstand houden van elkaar en van de bibliotheekmedewerkers. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan vaste looproutes en een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd de LocHal in mag.

Daarom moeten we je helemaal tegen onze gewoonte in, vragen om je bibliotheekbezoek zo kort mogelijk te houden en thuis voor te bereiden: probeer zoveel mogelijk thuis alvast de titels van boeken die je wilt lenen en de vindplaats ervan op te zoeken via de online bibliotheekcatalogus

Lees voor je bezoek de huisregels

Huur een vergader- of werkplek bij Seats2meet Tilburg

Seats2meet in de LocHal heeft haar hele locatie coronaproof gemaakt. Je kan hier terecht om een vergaderruimte te huren, maar je kan ook een eigen coronaproof, werkplek in een afgesloten ruimte huren. Ideaal voor mensen voor wie het niet mogelijk is om thuis te werken. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een OfficeSpace te huren voor bedrijven die behoefte hebben aan extra werkruimte. Ook zijn er weer een aantal werkplekken voor ZZP-ers beschikbaar. 

Bekijk hier alle mogelijkheden

Exposities in de LocHal

Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om de exposities op het Stadsbalkon en in de expositieruimte te bekijken. Ook hier geldt dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden.

Op het Stadsbalkon is de expositie STILLLEVEN te zien. Hier zie je 75 maquettes van Rocco Verdult waarin sleutelscénes van de Tweede Wereldoorlog zijn vastgelegd. 

In de expositieruimte zie je de expositie 'To be a teacher...is my greatest work of art'. Kunstloc Brabant daagt zeven kunstvakdocenten uit om te reflecteren op hun onderwijspraktijk en dit te vertalen naar eigen, autonoom werk. Zo ontstaat er een tentoonstelling waar kunst en onderwijs samen komen in een visie op leren.

Stadscafé opent weer op 2 juni

Vanaf 2 juni is het Stadscafé geopend voor bezoek. Dit gaat er voorlopig wel wat anders uit zien dan je van ons gewend bent. Allereerst mogen er maar 2 personen aan een tafel zitten tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren. Eenmaal in het Stadscafé wordt een tafel aangewezen, waarna je bestelt via een app op je telefoon. Wanneer je bestelling klaar staat kom je deze zelf aan de bar ophalen. Kom gezellig langs voor een kop koffie of kom proeven van onze vernieuwde lunchkaart!

Bekijk hier de huisregels van het Stadscafé

Boeken inleveren: hoeft nog niet, kan wel weer

Vanaf 11 mei is het ook weer mogelijk om materialen in te leveren. In de Bibliotheek staat duidelijk aangeven waar je moet zijn en hoe het inleveren precies in zijn werk gaat. 

De inleverdatum voor boeken die je nog thuis hebt liggen, hebben we automatisch verlengd naar 15 juni. Je boeken inleveren mag dus weer vanaf 11 mei, maar heeft geen haast.  

Nog geen activiteiten in de Bibliotheek: bekijk onze online activiteiten

Met de versoepeling van de maatregelen kunnen we als Bibliotheek een eerste stap zetten: we mogen weer bezoekers ontvangen die materialen willen lenen of inleveren. Het is helaas nog niet mogelijk om in de Bibliotheek LocHal te lezen, werken of studeren. Ook mogen er na 11 mei nog altijd geen activiteiten, cursussen en spreekuren plaatsvinden in de LocHal. 

Wel groeit het aanbod aan online activiteiten voor jong en oud met de dag (bekijk de agenda). Voor kleuters en peuters worden versjes voorgedragen, liedjes gezongen en verhalen verteld. Wat oudere kinderen kunnen via workshops bijvoorbeeld leren programmeren. En voor volwassenen is er onder meer wekelijks de online talkshow De Kennismakerijrevue over actuele onderwerpen.  
 

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij deze veelgestelde vragen. Ook via haar website, nieuwsbrief (aanmelden) en social media (@bibliotheekmb) houdt de Bibliotheek Midden-Brabant je op de hoogte. 

Zoek je meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.