De Bibliotheek LocHal is weer open

Goed nieuws: de deuren van de Bibliotheek LocHal zijn weer open! Sinds 20 mei kun je weer tijdens de gebruikelijke openingstijden in de LocHal terecht. We kijken ernaar uit om je na vijf maanden gedeeltelijke sluiting weer te verwelkomen.  

Iedereen kan de Bibliotheek weer binnenlopen voor het lenen en inleveren van boeken, zonder check bij de deur. Ook kun je weer plaatsnemen aan de leestafel, een kopie of printje maken of een van de exposities bezichtigen.

Van tevoren reserveren is alleen nodig als je wilt deelnemen aan een activiteit of gebruik wilt maken van een werkplek in de Bibliotheek. 
Seats2meet is ook weer volledig geopend voor vergaderingen, trainingen, congressen en werkplekken voor ondernemers.

read in english

Goed om te weten voor je bezoek

Alles is erop ingericht dat je in de LocHal altijd 1,5 meter afstand kunt houden. Iedereen kan de LocHal weer spontaan binnenlopen, zonder check bij de deur. Registreren hoeft sinds 26 juni alleen nog als je voor langere tijd in de Bibliotheek plaatsneemt. Lees voor je bezoek altijd even onze huisregels

 

Werken en vergaderen

Iedereen kan ook weer gebruik maken van de werkplekken in de Bibliotheek LocHal. Niet alle plekken zijn beschikbaar omdat we 1,5 meter afstand tussen onze bezoekers moeten waarborgen. Ook is het noodzakelijk je werkplek van tevoren te reserveren. 

Zo reserveer je een werk- of studieplek

 Seats2meet is volledig open voor vergaderingen, trainingen, congressen en werkplekken voor ondernemers. Neem contact op voor de mogelijkheden.  

 

Ook StadsCafé weer open

Dankzij de laatste versoepelingen kun je sinds 5 juni ook weer wat drinken in het StadsCafé van de Bibliotheek LocHal. Ook ons terras is geopend!

Spreekuren en online activiteiten

Langzaam starten we in de Bibliotheek weer met activiteiten voor jong en oud. Houd de agenda in de gaten voor het actuele aanbod. Daarnaast is er natuurlijk ook ons aanbod met gratis online cursussen en online activiteiten

Exposities

Ook de kunstliefhebber kan weer terecht in de LocHal. Vanaf donderdag 20 mei is de expositie ‘Wunderkammer – het magische object’ eindelijk te bezichtigen. Je krijgt hier een unieke kijk in het verzameluniversum van de drie Tilburgse kunstenaars Paul Bogaers, Ton de Gouw en Wijnand van Lieshout.

 Daarnaast is ook nog steeds de expositie Als LEGO KUNST wordt van Jordy Koevoets te zien in de wandvitrines op de begane grond van de LocHal. Hij maakte beroemde kunstwerken met Lego en ontwikkelde er een leuke speurtocht bij voor jong en oud.

Bekijk de volledige LocHal-agenda

Tweede Kamer drong aan op openen bibliotheken

In het openingsplan dat het kabinet half april presenteerde, waren Bibliotheken in eerste instantie ingedeeld bij stap 3 (juni). In mei zette de Tweede Kamer echter druk om Bibliotheken eerder te openen, omdat ze een belangrijke lokale functie hebben voor onder andere senioren en kinderen. We zijn dan ook blij dat we sinds 20 mei stap voor stap weer invulling konden gaan geven aan die brede functie – de Bibliotheek als plek waar inwoners elkaar ontmoeten, waar mensen hun informatievraag kwijt kunnen en waar kennis en verhalen worden gedeeld. 

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek LocHal in coronatijd? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de Bibliotheekwebsite. Ook via onze Bibliotheek nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus