Corona-update 28 november

Sinds zondag 28 november gelden er landelijk aangescherpte coronamaatregelen. In ieder geval t/m 19 december is de Bibliotheek LocHal 's avonds dicht - om 17.00 uur sluiten de deuren. 

Overdag is de Bibliotheek  LocHal vrij toegankelijk voor iedereen. Je hoeft bij de ingang geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Het dragen van een mondkapje is verplicht als je 13 jaar of ouder bent.

Breng je een bezoek aan het StadsCafé, dan heb je wel een corona-toegangsbewijs nodig.

info in english

Basisregels voor bibliotheekbezoek

Samen zorgen we ervoor dat de Bibliotheek een veilige en prettige plek is voor iedereen. Daarom vragen we je aandacht voor deze huisregels: 

  • Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt. 

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Als je zit, dan mag het mondkapje af.
  • Houd 1,5 meter afstand: bescherm jezelf en anderen.

Bezoek je ons het liefst als het niet te druk is? Kijk dan hier op welke dagen/tijden het normaal gesproken in onze bibliotheekvestigingen wat rustiger is.   

Werken en vergaderen

Je kunt gebruik maken van de werk- en studieplekken in de Bibliotheek LocHal. Van tevoren reserveren is voor de meeste werkplekken niet nodig.  

Wil je gebruikmaken van een studiecabine of van een werkplek met computer? Dan is het wel nodig van tevoren te reserveren.  Er mag maximaal 1 persoon in een studiecabine zitten en ze zijn te reserveren t/m 16.45 uur. 

Zo reserveer je een werk- of studieplek

Seats2meet is open voor vergaderingen, trainingen, congressen en werkplekken voor ondernemers. Neem contact op voor de mogelijkheden.  

 

Coronacheck bij het StadsCafé

Het Stadscafé is open voor alle bezoekers. Je kunt er bestellen aan de bar. Een coronatoegangsbewijs is: 

  • niet nodig wanneer je iets afhaalt of op het terras gaat zitten 

  • wel nodig wanneer je binnen gaat zitten 

Wil je plaatsnemen aan een van de tafeltjes binnen in het Stadscafé, dan heb je dus  een QR-code of papieren coronabewijs nodig. 

Activiteiten, cursussen en spreekuren

Tot in ieder geval 19 december zijn alle bibliotheekvestigingen vanaf 17.00 uur dicht en kunnen er 's avonds ook geen cursussen, spreekuren en lezingen plaatsvinden in de Bibliotheek. Wie al gereserveerd had voor zo’n gecancelde avondactiviteit, ontvangt hierover persoonlijk bericht.

Om overdag deel te nemen aan activiteiten, cursussen en spreekuren van de Bibliotheek heb je geen coronatoegangsbewijs nodig (voor activiteiten georganiseerd door derden in de Bibliotheek soms wel - in dat geval staat het in de beschrijving van de activiteit duidelijk vermeld). Vanwege de 1,5 meter-maatregel is het aantal mensen dat kan deelnemen wel beperkter. 

Houd onze agenda in de gaten voor ons actuele aanbod. Daarnaast is er natuurlijk ook ons aanbod met gratis online cursussen en online activiteiten.

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek LocHal in coronatijd? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de Bibliotheekwebsite. Ook via onze Bibliotheek nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus